Wielerronde

Wielerronde

Een traditioneel onderdeel van het lustrum is de wielerronde. Buiten de trouwe groep renners die Njord heeft, heeft de stad Leiden nog een hele hoop wielerfanaten. Een van de speerpunten tijdens het dertigste lustrum is verbinding tussen Njord en de stad Leiden. De wielerronde is dan ook een uitstekend moment om die verbinding verder uit te diepen. Dit wielerfestijn zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2024.

We organiseren dit event samen met Raasbikes en Die Leythe. Raasbikes is d├ę wielerwinkel van Leiden, met expertise op alle soorten racefietsen. De ronde valt samen met het jaarlijkse demofestival van Raasbikes, waar alle hun leveranciers langskomen om kennis te maken met al het moois wat Raas te bieden heeft.

Die Leythe heeft dit jaar ook lustrum, en zal aankomend jaar haar 110-jarig bestaan vieren. We organiseren samen met hen de wielertocht, maar uiteraard krijgen haar leden de mogelijkheid deel te nemen aan de ronde. Op deze manier willen we een verbinding vormen tussen verschillende verenigingen, leeftijden en andere groepen uit Leiden. Deze verbinding willen we extra benadrukken door het evenement toegankelijk te maken voor buurtbewoners van Njord en Die Leythe, waarbij zij ook kunnen deelnemen, komen kijken en langs komen tijdens het programma achteraf

Gedurende de dag zal er gezorgd worden voor vermaak voor toeschouwers en deelnemers, bijvoorbeeld door muziek, reportage door verslaggevers onderweg en het vastleggen van de dag door een foto- en videograaf. De dag zal gezamenlijk afgesloten worden bij Swift, de wielervereniging van Leiden, onder het genot van een barbeque, een (alcoholvrij) biertje en allerlei vermaak zoals live-muziek door onze lustrumband!

Er worden drie afstanden aangeboden, namelijk 30, 75 en 150km met verschillende stops onderweg, waar het mogelijk is bij te tanken met wat te eten en drinken. Zo kan iedere geïnteresseerde Leidse renner van ieder niveau meedoen.

Tot slot willen we met dit evenement naast verbinding met de stad Leiden ook inzetten om geld in te zamelen voor het goede doel wat het gehele jaar gekoppeld is aan Njord, namelijk het Leontienhuis. Met exposure en meerdere inzamelacties willen we hier geld ophalen voor dit goede doel.

Wielerronde 9 Mei 2024 -1 dagen Wielerronde 9 Mei 2024
Lustrumprogramma Wielerronde