Evenementen

Expositie

Van woensdag 29 mei tot vrijdag 5 juli zal in de Oude Universiteit Bibliotheek op het Rapenburg een expositie plaatsvinden. De expositie staat in het teken van het terugblikken op een aantal belangrijke sleutelmomenten uit de roemrijke geschiedenis die Njord heeft.

Defensity College Njord Lustrumwedstrijden 2019 (& uittraining!)

Op 29 en 30 juni 2019 zullen de Defensity College Njord Lustrum/NSRF Slotwedstrijden plaatsvinden. Tijdens dit weekend zullen wij ons uiterste best doen om de Willem-Alexanderbaan te Zevenhuizen te hullen in de kleuren Lichtblauw en Sleutelstad-rood. Het geweld op het water zal aanschouwd kunnen worden vanaf de kant waar het volledige programma wordt georganiseerd door de commissie, de supercrew en uiteraard de hulp van de vrijwilligers.

Wij zullen onze krachten verenigen om een spektakel neer te zetten en heel roeiend Nederland een onvergetelijk weekend te bezorgen.

Na een zinderend weekend zullen wij het einde van het roeiseizoen afsluiten met een groots Lustrum uittrainingsfeest in onze Sleutelstad. Koop hier je kaartje! ( https://www.ticketkantoor.nl/shop/uittraining

Of je nu komt om te strijden voor het felbegeerde Njord Lustrumblik of op de kant om je favoriete ploeg aan te moedigen, we zien je graag 29 en 30 juni op de WAB!

Lustrumweek

Om het 29e lustrum op gepaste wijze af te sluiten zal er ongepast veel gefeest worden in ‘de lustrumweek’. In de week van 8 tot 12 juli 2019 zal elke dag een evenement plaatsvinden waar alle leden (en indien gewenst externen) welkom zijn om het 145 jarig bestaan van Njord maximaal te benutten. Er zullen, geheel in thema, activiteiten in de Sleutelstad plaatsvinden, maar het zou zomaar kunnen dat er ook er een keer van postcode veranderd wordt… Te veel zal er over de inhoud van week 28 nog niet losgelaten worden, want roeiers en voorspelbaarheid gaan niet samen. We kunnen u alleen maar sterk aanraden om aanwezig te zijn bij elke festiviteit en met de mooiste vereniging tot op de laatste dag, van het lustrum te profiteren.

Njord Lustrumfestival 'Leidsche Air'

Wie de Sleutelstadrode draad door de lustrumweek volgt, merkt al gauw dat er iets bijzonders in de lucht hangt. Iets magisch dat onze stad doet vibreren bij elke stap die je binnen haar singels zet. 145 jaar aan verbondenheid tussen Njord en haar thuis kruipt dag na dag tegen haar apotheose aan. Overal is het langzaam te merken: in de manier waarop de Leidenaren praten, de Leidsche houding naar het leven toe, een bepaalde blik in de ogen. Overal in onze stad leeft het en dat vieren we op 12 juli met heel roeiend Nederland. In het Huigpark versmelten het lichtblauw en Sleutelstadrood zich voor een evenement van ongekende proporties: LEIDSCHE AIR.


Dit zinderende slotstuk wordt georganiseerd door de Leidsche Airco. De commissieleden, Elke Sanders, Luijkx, Emma Verweij, Muntinga, Verhagen, Kolfoort, Van der Werff en Annette Zeilstra, reizen stad en land af om te verzekeren dat dit feest zal nadreunen van Maasstad tot Domstad en Hanzestad tot Prinsenstad. 

Want net als 145 jaar geleden gebeurt het in de Sleutelstad!

Lustrumwielerronde

Op zondag 7 juli vindt de lustrumwielerronde plaats. Nadere informatie volgt!

Collation

Op zaterdag 25 mei viert Njord haar eeuwigheid tijdens het Collation. Dit vijfgangendiner vindt plaats bij de L.S.V. "Minerva". Kaarten voor entree kunnen worden aangeschaft in de webshop; deze zullen naar uw adres worden verzonden.

Lustrumgala

Op 10 november 2018 vond het lustrumgala plaats in Het Sieraad te Amsterdam. Met meer dan 800 verkochte kaarten beloofde de avond memorabel te worden: nog nooit eerder reisde een zo grote delegatie van Njord af richting een gala. Terwijl het barpersoneel hard aan het werk werd gezet, maakte de lustrumband zich op voor hun tweede optreden sinds de lustrumopening van 7 september. De band liet zich van zijn beste kant zien en zette een fenomenaal optreden neer. Na de band was het aan Charleon om het publiek te vermaken en ook hij slaagde hierin, waarna onze eigen Broekman de draaitafel bemande. Na Broekman was het aan de mannen van Sowieso en zij sloten de avond in stijl af.

Lustrumopening

7 september 2018 vond de spectaculaire opening van het 29e lustrum van de K.S.R.V. "Njord" plaats. Na de doop van enkele boten werden de kleuren en het thema van het lustrum bekend gemaakt. Njord is de afgelopen jaren enorm gegroeid waarmee het zich ook in de breedte heeft ontwikkeld. Ondanks deze verscheidenheid, is er ook veel gemeengoed. Alle leden hebben ooit gekozen voor het Sleutelstadrood en vervolgens in de EL CID voor het Wit en Lichtblauw.